duminică, 20 aprilie 2014

About my day#3 - nebunie de sarbatori

 Buna, dragele mele! Ce mai faceti voi in aceste zile de sarbatoare?  Eu sper ca bine, ca va relaxati alaturi de familie si de persoane dragi voua.

  O sa incep prin a va povesti un pic despre mine si gandurile mele. Ma enerveaza rau cum e interpretat Pastele in ultimii ani. Nu generalizez si nici nu ma refer personal, e un pic din amandoua :)
   Din ce vad eu toate sarbatoriile mari ( de genul Pastelui/ Craciunului etc) si-au pierdut magia, traditiile ( ca deh, suntem persoane moderne! ), adica tot ce le facea speciale si frumoase. Observ ca Pastele (asta doar ca sa facem referire la momentul de fata) nu a devenit in mare decat o bataie de cap, mai ales in saptamana precedenta lui. Cumparaturi peste cumparaturi, alergatura, munca inutila... Adica sa fim seriosi, facem curatenie de Paste-dar noi oricum curatam casa mereu, fara sa fie o sarbatoare anume, ne dam peste cap sa facem mancare cat mai speciala-hello, putem sa facem mancare mai deosebita mereu, chiar trebuie sa avem un motiv?! Si uite asa lista se duce cat mai departe. Adica sa nu ma intelegeti gresit, imi place tot acest concept si sunt total de acord cu incarcatura spirituala a acestei sarbatori! Normal ca de Paste trebuie sa ai casa curata(ca intotdeauna) si sa vopsesti oua, sa faci cozonaci sau pasca, dar de ce trebuie sa ne agitam atat?
  Ca sa cadem intr-un final frante de oboseala in pat si sa ne simtim mandre de ceea ce am realizat? Da, asta e un motiv bun, dar asta cand avem pentru ce sa muncim, cand Sarbatoriile reprezinta o bucurie, o apropiere de cei dragi si de Divinitate, cand ne intoarcem acasa cu lumina in suflet, nu doar in candele si lumanari.
  Observ ca pentru majoritatea (in special tineri) in ultimul timp Sarbatoriile nu sunt decat un motiv in plus sa mearga in cluburi sau baruri si sa se distreze cu prietenii, observ ca mersul la Biserica in noaptea de Inviere nu e decat o corvoada impusa de parinti, si zilele de sarbatoare pentru ei nu reprezinta decat mancare multa si bautura peste masura. Insist, NU generalizez! Mai exista si tineri care tin la traditii si la bucuria pura pe care ne-o aduc evenimentele de genul acesta.
 E pacat, pentru ca distractiile alaturi de prieteni le poti avea in orice zi a anului, dar momente in care sa se reuneasca familia, mai rar, mai ales in zilele noastre agitate. E pacat ca respectul de alta data nu mai exista si ca pe zi ce trece credintele se pierd. Nu spune nimeni ca trebuie sa sarbatorim cum sarbatoreu stramosii nostri, dar cred ca sarbatoriile sunt facute pentru a te bucura impreuna cu familia si apropiatii nostri, nu cu prietenii si amicii, cu care putem sa ne distram in fiecare saptamana sau zi a anului. Ma enerveaza la culme ca valorile importante se pierd.
  My final point is: tine de noi sa ne facem propriile traditii si obiceiuri. Trebuie sa invatam sa fim mai buni si mai toleranti, nu doar de sarbatori, ci mereu. Trebuie sa ne amintim ce ne-au invatat parintii si bunicii nostri, ei care au trait intr-o lume in care se punea mai mult accent pe familie.
  Ca final va doresc Sarbatori cat se poate de fericite, alaturi de familie si cei dragi, si toate cele bune! Sper ca simtiti puritatea sarbatoriilor si ca va bucurati de ce a mai ramas din sarbatoriile pascale.
                                                                                                                      Pupici, Rox

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu